Høysesong for bestilling av reiser

I løpet av de neste fem ukene vil nordmenn bestille pakkereiser for rundt 724 millioner kroner. Det viser beregninger fra Ving.

0

– Jula er høysesong for ferieplanlegging, både familieferier og turer med vennegjengen. Det er når vi har ferie vi har tid til å planlegge den neste ferien. Tall fra Google viser at reisesøkene starter allerede ved 21-tiden selveste julaften, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

Beregninger fra Ving viser at vi i løpet av de neste fem ukene kommer til å bestille 87 500 pakkereiser til en samlet verdi av 724 millioner kroner.

– Det tilsvarer hele 2500 solgte reiser per dag, 104 reiser i timen eller 1,7 reiser i minuttet, smiler Fossum.

Mallorca er nummer 1

Det er først og fremst Middelhavet som frister nordmenn i sommerhalvåret, og det er Mallorca som nok en gang er sommerens store feriefavoritt hos Ving. Hittil er nærmere 20 prosent av reisene til den populære ferieøya solgt.

– Det er ikke bare nordmenn som elsker Mallorca. Øya opplever stor pågang fra hele Europa. Det betyr at du som vil velge fra øverste hylle faktisk begynner å få dårlig tid. De beste hotellene og de mest attraktive avgangene blir alltid tidlig utsolgt, sier Fossum.

Hun legger til at selskapet har sett en stor økning i trafikken fra barnefamilier de siste ukene og at de er tidligere ute enn de siste årene.

– Det gjelder spesielt familier som ønsker rom med bassengutgang eller store leiligheter for generasjonsfamliene.

Beregninger fra Ving tyder på at drøyt 660 000 nordmenn vil reise på en pakketur i løpet av sommersesongen.

Fem på topp hos Ving (mest solgt per nå)
1. Mallorca
2. Kreta
3. Gran Canaria
4. Rhodos
5. Kypros

Del.

Om forfatteren

Sjefredaktør, REIS tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

The travel news MAGAZINES!

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder