60 år med Simons reiser

I disse dager er det 60 år siden Simon Spies rykket inn sin første reiseannonse i Politiken og Berlingske Tidende.

0

“Vil De bade i Middelhavet juleaftensdag? Så sig farvel til slud og varmeregninger, lej Deres lejlighed ud og tilbring vinteren i solskin på Mallorca. Tog- og skibsrejser via Geneve, Barcelona, fuldt ophold på dejlige hoteller mod Middelhavet, udflugter og rutineret rejseleder. 12 uger: kroner 2.550 – 4 uger: kroner 995.”

Få uker senere sendte han de første 26 gjestene med tog og skip til “kjærlighetens øy”. Det ble starten på Danmarks største reisearrangør, somr siden da har sendt over 20 millioner dansker på ferie. I år blir det til opp mot 300.000.

– Simon døde i 1984 – 62 år gammel. Ved hans død skrev en av våre gjester disse minneordene: “Simon, du ga oss Middelhavet…” 32 år senerer er det fortsatt Simons verdier vi bygger på, nemlig å gi våre gjester fantastiske ferier med det lille ekstra, sier Spies-direktør Jan Vendelbo, som har vært i firmaet i 31 år.

I disse dager feirer Spies 60 års-jubileet med fester i København, Aalborg og Billund. Her er noen av de mest trofaste gjestene inviteret til en aften i Simons tegn. Noen har reist over 100 ganger med Spies. Fredag aften samles medarbeiderne i København for å gi full gass – helt i Simons ånd.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder