Turistene svikter Paris

Frykten for terror og økende tilstedeværelse av Airbnb gjør at hotellene i Paris frykter en langvarig nedtur, etter en svikt i besøket så langt i år på ti prosent.

0

Det er konsulentselskapet KPMG som har sett på tallene og vurdert utsiktene fremover. Selv om det ikke skulle skje noe dramatisk i den nærmeste tiden mener KPMG at nedgangen vil fortsette i minst 18 måneder til.

Men det er ikke bare terrortrusselen som preger besøkstallene i Paris. Den franske hovedstaden er Airbnbs største marked og KPMG mener ytterligere vekst her vil gi langvarige negative ringvirkninger for byens hoteller.

– Vi ser for oss utfordringer det neste halvannet år, og neste år blir det en svak nedgang – i beste fall en stagnasjon i hotellinntektene, sier partner Stephane Botz i KPMG.

Han ser en mer langvarig og ikke minst strukturell utfordring i Airbnbs tilstedeværelse, som vokser.

For øvrig hadde Air France en nedgang i antallet bestillinger på fem prosent i perioden juni-august i år, og mye tyder på ytterligere nedgang her. I forrige uke annonserte den franske regjeringen flere tiltak for reiselivssektoren, som blant annet inkluderer tilskudd til en markedsføringspakke på millioner kroner.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder