Turistene svikter Paris

Frykten for terror og økende tilstedeværelse av Airbnb gjør at hotellene i Paris frykter en langvarig nedtur, etter en svikt i besøket så langt i år på ti prosent.

0

Det er konsulentselskapet KPMG som har sett på tallene og vurdert utsiktene fremover. Selv om det ikke skulle skje noe dramatisk i den nærmeste tiden mener KPMG at nedgangen vil fortsette i minst 18 måneder til.

Men det er ikke bare terrortrusselen som preger besøkstallene i Paris. Den franske hovedstaden er Airbnbs største marked og KPMG mener ytterligere vekst her vil gi langvarige negative ringvirkninger for byens hoteller.

– Vi ser for oss utfordringer det neste halvannet år, og neste år blir det en svak nedgang – i beste fall en stagnasjon i hotellinntektene, sier partner Stephane Botz i KPMG.

Han ser en mer langvarig og ikke minst strukturell utfordring i Airbnbs tilstedeværelse, som vokser.

For øvrig hadde Air France en nedgang i antallet bestillinger på fem prosent i perioden juni-august i år, og mye tyder på ytterligere nedgang her. I forrige uke annonserte den franske regjeringen flere tiltak for reiselivssektoren, som blant annet inkluderer tilskudd til en markedsføringspakke på millioner kroner.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Kommentarer er stengt.

The travel news MAGAZINES!

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder