Vietnam søker skandinaviske turister

I Vietnam investeres det nå for å tiltrekke seg flere turister fra Skandinavia.

0

Internasjonale ankomster til Vietnam økte med hele 25 prosent til 7,3 millioner i årets første ni måneder sammenlignet med fjoråret, og enklere visumregler skal nå gjøre ankomsten lettere for besøkende til landet.

Mange av reiselivsbedriftene i landet planlegger å utvide salgskapasiteten ytterligere, med fokus på Kina, Japan, Sør-Korea – og Skandinavia. Samtidig gjøres det store investeringer i Vietnam for å øke mottakskapasiteten, blant annet ved de internasjonale flyplassene Noi Bai og Da Nang. I tillegg gjøres det utredninger rundt en eventuell ny flyplass ved Long Thanh nær Ho Chi Minh-byen.

Tan Son Nhat, Ho Chi Minh-byens nåværende flyplass, er også under utvidelse og åpner en ny terminal neste år. Det bygges ny motorvei mellom Hanoi og Ha Long, som åpner i 2017 og kutter reisetiden mellom de to byene til tre timer.

Leanne Harwood i InterContinental Hotels Group ser at det satses offensivt på turisme fra vietnamesiske myndigheter, og forteller at IHG har planer om å doble sitt nærvær fra seks til 12 hoteller i løpet av de kommende fem årene.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder