Vi vil ha mer luksus

I alle verdens markeder bruker vi stadig mer av inntekten på opplevelser, viser en ny rapport. Det gir ikke minst stor effekt i et hurtig voksende luksusreisesegment.

0

Ifølge Amadeus-rapporten Shaping the Future of Luxury Travel vil trenden akselerere de nærmeste årene. Mellom 2011 og 2014 vokste antallet flyreisende på business og første klasse med 4,5 prosent, målt mot de totale reisetallene. De neste ti årene vil veksten være på 6,2 prosent i dette segmentet, betydelig mer enn den generelle reiseveksten på 4,8 prosent.

Selv om Europa og Nord-Amerika bare utgjør 18 prosent av verdens befolkning står vi 64 prosent av alle verdens luksusreiser.

Rapporten identifiserer ellers et ”hierarki” av behov i luksusmarkedet, som omfatter alt fra ønske om flere fem-stjerners hoteller med ditto service til eksklusiv VIP-behandling og økt sikkert.

Her finner du en gratis versjon av rapporten!

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder