Verdens dyreste by er Hong Kong

Hong Kong er verdens dyreste by for personer som arbeidet utenlands. Angolas hovedstad Luanda havner på andreplass.

0

Det viser konsulentselskapet Mercers årlige rapport om levekostnader i 200 land. I undersøkelsen sammenlignes prisene på blant annet bosted, mat, transport og kultur,

Ifølge konsulentselskapet har prisene generelt vært stabile, og forandringer i rankingen blir forklart med at det hovedsakelig skyldes variasjon i valutakursene.

En sterk Hong Kong-dollar løftet millionbyen opp på førsteplass, og en sterk yen er forklaringen på hvorfor Tokyo er verdens femte dyreste by, etter Zurich og Singapore.

Moskva gikk for øvrig fra å være verdens 17. dyreste by i fjor til den 67. i år. Det skyldes ikke minst at levekostnadene der har gått kraftig tilbake som følge av en betydelig svakere valuta.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder