Vekst i spansk turisme

Terrortrusselen driver turister fra Tyrkia og Nord-Afrika til gamle, gode Spania.

0

Spania opplever en skikkelig boost som turistdestinasjon som følge av frykt for terror i Tyrkia og Nord-Afrika. Antallet utenlandske turister i Spania økte med formidable 11,3 prosent i april, sammenlignet med fjoråret. Dette går frem av data publisert av INE, Spanias nasjonale statistiske byrå.

I løpet av årets første fire måneder har antallet utenlandske turister i Spania økt med 13 prosent til 18,1 millioner. Turister fra Storbritannia står for mye av økningen, med mer enn fire millioner besøkende i løpet av årets fire første måneder. Det representerer en økning på hele 19,4 prosent i forhold til samme periode i 2015, melder Financial Times.

Veksten i Spania kommer som en følge av terrorangrep i Tunisia, Tyrkia og Egypt, og advarsler fra flere regjeringer om ikke å reise til disse områdene har neppe gjort saken lettere for disse destinasjonene. Egypt og Tunisia har tapt henholdsvis 46 og 18,7 prosent av turistmassen fra i fjor, melder Euromonitors Nadejda Popova.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder