Til kamp mot sex-turismen

Thailands første kvinnelige turistminister varsler kamp mot massasjeinstitutter og bordeller.

0

Etter en rekke politiraid mot massasjeinstututter og bordeller i sommer, uttaler thailandske myndigheter at de vil utrydde sexturisme-industrien. Dette er et ledd i arbeidet med at man ønsker å fremstå som en mer kvinnevennlig feriedestinasjon.

Kobkarn Wattanavrangkul, landets første kvinnelige turistminister, uttaler at dette er den eneste måten å stoppe Thailands problemer med trafficking og barn i sexindustrien.

– Vi ønsker at Thailand skal levere kvalitetsturisme. Vi ønsker å bli kvitt sexindustrien, sier Kobkarn til nyhetsbyrået Reuters.

– Turister kommer ikke til Thailand for denslags. De kommer hit for å oppleve vår vakre kultur.

Prostitusjon har vært illegalt i Thailand siden 1960, men myndighetene lukker vanluigvis øynene for denne virksomheten – som sysselsetter mer enn 120 000 sexarbeidere. Siden hun inntok ministerposten i 2014 har Kobkarn jobbet for å rense opp i Pattaya, og nylig også i enkelte bydeler i Bangkok.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder