Terrorfrykt driver fortsatt turistnedgang

Tyrkia er blant landene som er hardest rammet av terrorfrykten, som fortsetter å prege reisemønsteret vårt.

0

Bookinger ut året viser en fortsatt nedgang, og fra september til ut desember i år fortventes det en ytterligere nedgang med rundt 50 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Bookingene til Frankrike er forventet å gå ned med rundt 20 prosent. Samtidig viser Spania, Portugal og Italia en oppgang.

Kapasiteten til de tre nevnte landene har også gått opp. Fra Storbritannia er økningen de første syv månedene i år på 19 prosent, fra Tyskland 12.

Det er særlig lavprisselskapene som driver opp kapasiteten, ifølge en analyse av dataselskapet Forward Keys. De henviser også til de mange terrorangrepene som hovedforklaringen på at turistene i større grad holder seg unna. Den direkte effekten av terrorangrep og kuppforsøket i juli gjorde at også bookingtallene den veien viste en svikt på 15 prosent mellom august 2015 og juli 2016.

– I stedet for å kansellere ferien drar de reisende til andre og tryggere destinasjoner, sier administrerende direktør Olivier Jager i Forward Keys.

– Samtidig er operatører og flyselskapene flinke til å snu seg og fyller flyene sine ved å dra andre steder.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder