Terror skremmer Thailand-turister

Minst fire personer er døde og mange er skadet etter en rekke koordinerte terrorangrep mot turistdestinasjoner i Thailand.

0

Med angrepene har uroen i Thaliand tatt en ny vending. Tidligere uro har hovedsakelig vært av politisk art, og først og fremst rammet Bangkok. Med fire bombeeksplosjoner i turistbyen Hua Hin, som også er kongefamiliens foretrukne residens, og flere eksplosjoner i turistfavoritten Phuket, er det tydelig at de som står bak terroren har et ønske om å ramme Thailands viktige turistindustri.

Vitner i Hua Hin har rapportert at en av bombene var plassert i en blomsterkasse i en travel gate full av restauranter og barer. Bombene ble detonert ved hjelp av mobiltelefoner.

Sky News rapporterer at politiet har funnet metallkuler i restene av bombene, for at de skulle ha maksimal skadelig effekt for mennesker i nærheten.

Det er foreløpig ikke klart hvem som står bak terroranslagene mot turistdestinasjoner i Thailand, men myndighetene går langt i å utelukke internasjonal terrorisme. Det som imidlertid synes klart, er at terroristene har lykkes i å skremme bort turister. Flere lands myndigheter, deriblant Storbritania, advarer nå sine innbyggere mot å oppsøke offentlige eller trafikkerte plasser, og utvise ekstrem forsiktighet.

 

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder