Telenor innfører gratis dataroaming i EU/EØS

Telenor er først ute av de norske teleselskapene med å oppfylle regjeringens målsetting om at alle norske mobilselskaper tilbyr samme pris for mobilbruk i EU/EØS-landene som i Norge.

0

De to siste årene har det blitt betydelig billigere å bruke mobildata i EU. Noen selskaper hat også fjernet roaming-avgiften helt i enkelte land.

Telia har fjernet dataroamingen i Norden og Baltikum, men nå blir altså Telenor først ute med å gjerne avgiften helt i hele EU/EØS.

Dette skjer i forbindelse med at Telenor legger om hele sin abonnements-portefølje. Gratis dataroaming er knyttet opp til de nye abonnementene selskapet regnet med at de fleste kommer til å bytte til.

Gratis dataroaming gjelder både for privatkunde- og bedriftskunde-abonnementer.

Innføringen kommer få dager etter at EUs regler om «nettnøytralitet og internasjonal gjesting» ble fremlagt for kongen i Statsråd.

Dette er et regelverk som skal sikre alle EU-borgere at de kan ringe og motta samtaler, sende SMS og bruke datatjenester i alle EU-land uten at det koster mer enn å bruke tilsvarende tjenester nasjonalt. For EU-borgere trer dette i kraft den 30. april i år.

NB: For å oppnå den nye roamingtjenesten forutsetter Telenor at alle tegner nytt abonnement der dette er inkludert.

Prisene på dataroaming i Europa hos andre mobilselskaper:

Telia

I forbindelse med at Netcom nylig skiftet navn til Telia, fjernet de roamingkostnadene i Norden og Baltikum. Ringe, tekste og surfe koster nå det samme som i Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia og Litauen.

I resten av EU og i USA er det en «surfAbroad»-pakke på 50 MB for 29 kroner. Man betaler to kroner per MB til man har brukt 14,5 MB. Deretter surfer du kostnadsfritt til du når taket på 50 MB.

Når dette er brukt opp kan du bestille ekstra dagspakker på 50 MB for 29 kroner eller ukespakker på inntil 400 MB for 199 kroner

Onecall

EU-pakken gir 200 MB mobildata i Europa eller USA for 59 kroner.

Uten «pakke» koster det 0,49 kroner per MB i Europa og 5 kroner per MB i USA. Sende MMS 0,49 i Europa og USA.

Chess

Bruk av mobildata i EU/EØS og USA: 0,88 kroner per MB, sende/motta mms: 0,99 kroner

Talkmore

Satte prisene ned på mobilbruk i EU/EØS i mars. Nå koster mobildata 0,49 kr per MB, og sende/motta MMS 0,19 kroner.

I USA er prisen 0,99 per MB og 0,39 for å sende/motta MMS.

Det er også mulig å kjøpe datapakker i utlandet: 200 MB for 49 kroner eller 1000 MB for 199 kroner.

Djuice

I EU/EØS aktiveres en makspris på 29 kroner for 60 MB per døgn. Bruker du mer får du en varsling på sms, og videre bruk av data stoppes for resten av døgnet. Neste dag kan du surfe videre til maksprisen p 29 kroner. Vil du bruke mer data kan du kjøpe ulike pakker, fra 60 MB for 29 kroner til 400 MB for 199 kroner

I USA er det også makspris p 29 kroner, men bare 50 MB. Videre databruk koster fra 29 kroner for 50 MB til 199 kroner for 400 MB

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder