Spania vil begrense turismen

Spania merker et enormt trykk av turister denne sommeren, som har fått lokale myndigheter til å innføre begrensninger i trafikken.

0

Selv om reiseliv er en av Spanias viktigste næringer tyder flere signaler på at turismen flere steder er i ferd med å nå et metningspunkt. Som en konsekvens av uroen i det østlige Middelhavet har det vært en dreining mot flere reisende i den vestlige delen, noe som særlig merkes i Spania.

Ikke minst på de store destinasjonene som Barcelona, Kanariøyene og Mallorca er trykket stort. I det katalanske hovedstaden var det demonstrasjoner mot den sterkt økende turismen allerede for et par år siden, og i fjor ble det innført stopp i etableringen av nye turistaktiviteter. I tillegg nektes store grupper i visse perioder å besøke attraksjoner som La Boqueria, det populære matmarkedet.

Også på Kanariøyene har innbyggerne begynt å si ifra. Det bor rundt to millioner mennesker fordelt på øyene i øygruppen, som besøkes av hele 13 millioner turister i året. Regionpresident Fernando Clavijo har allerede antydet at man i fremtiden må ta større hensyn til miljøet, og som en konsekvens av dette begrense antallet besøkende til Tenerife og Lanzarote.

Første juni ble det for øvrig innført turistskatt på Mallorca, i navnet for å verne miljøet, men indirekte er håpet at turistbesøket vil begrenses gjennom høyere priser. Det har også vært dukket opp graffiti-malerier som med slagord som ”turisme er terrorisme” antyder at også lokalbefolkningen der begynner å bli lei av det enorme tilsiget av besøkende.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder