Setesdal et bærekraftig reisemål

Etter at merkeordningen ble lansert i 2013, fikk for første gang Setesdal merket som et bærekraftig reisemål.

0

Det var tre andre destinasjoner som mottok merket sammen med Setesdal. Det var Geilo, Svalbard og Inderøy.

– Regjeringen jobber for å skape flere grønne arbeidsplasser. Jeg er derfor glad for at vi nå har fått fire nye bærekraftige reisemål. Dette er et norsk kvalitetsmerke, som viser at norske reisemål tar bærekraft på alvor, sier næringsminister Monica Mæland.

Merket for bærekraftig reisemål er utviklet av Innovasjon Norge og kriteriene for å motta merket krever langsiktig og hardt arbeid. Tydelig grønne valg, et levende lokalsamfunn, økonomisk levedyktig og sunne reiselivsbedrifter, er blant noen av kravene.

– Merket er et bevis på kvaliteten i vår destinasjon og er ikke minst en viktig faktor i vårt arbeid med å bygge om et sterke omdømme. Vi jobber stadig med å øke kjennskapen om bærekraftig reiseliv i vår destinasjon, og dette prosjektet har gjort at flere bedrifter har fått øynene opp. Gjennom dette prosjektet har vi som destinasjon blitt mer samlet og ikke minst gjør det det videre arbeidet motiverende sier Lasse Eidskrem.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder