Selfier farligere enn haiangrep

Stadig flere dør i forsøket på å ta den ultimate selfie. Tallene overstiger nå de som mister livet i møte med hai.

0

Så langt i år har 12 mistet livet i forsøket på å ta et bilde av seg selv i farlige situasjoner. I de fleste tilfellene er det snakk om fall utfor farlige fjell og klipper.

Åtte har dødd etter haiangrep.

Angivelig var det nettopp et forsøk på en selfie som førte til at en australsk student falt utfor den berømte Trolltunga i Norge, som ruver 700 meter over Ringedalsvatnet.

Fall er dødsårsak nummer én, møte med kjøretøy i bevegelse med smarttelefonen foran seg er nummer to.

Fenomenet har nå blitt så omfattende at russiske myndigheter i juli i fjor kjørte en opplysningskampanje for å skape bevissthet knyttet til risikoen rundt selfie-bølgen

Det samme gjorde ledelsen for Yellowstone National Park i USA, der fem personer har blitt spiddet av bisonokser idet de forsøkte å ta et bilde av seg sammen med et ikke helt vennligsinnet, nærmere tusen tonn tungt villdyr.

Wikipedia er det for øvrig opprettet en egen side der alle kjente dødsfall knyttet til selfie siden mars 2014 er oppført.

De alle fleste tilfellene involverer unge mennesker mellom 18 og 22 år.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder