Rekordbesøk fra Sverige

Våre nærmeste naboer elsker Norge. Antallet svenske overnattinger i Norge økte nemlig i årets syv første måneder med 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

0

Og i juli i år overnattet 17 prosent flere svensker, målt mot samme måned i 2015. Tilsammen 207 327 svensker fant veien til et eller annet kommersielt overnattingssted i juli, og det var særlig Østlandet med Oslo de dro til. Men også de klassiske skidestinasjonene har fått mye besøk.

– Flere svensker vil være aktive i ferien, sier Visit Norways markedssjef i Stockholm, Robert Nygårdhs, i en kommentar til de hyggelige tallene.

Sommertallene utgjør likevel en mindre del av totalbildet. I 2015 overnattet nesten 1,1 millioner svensker her på berget, som var en økning på fem prosent sammenlignet med året før.

Men det stopper ikke der. Ifølge en pressemelding fra Visit Norway var økningen de første syv månedene i år på hele 11 prosent.

– Vi har aldri hatt så mange svensker ute i den norske naturen. Interessen er rekordstor, sier Nygårdhs, som forteller om en jevn økning de siste årene.

I tillegg til svenskene større hang til friluftsliv forklares økningen med gunstig valuta.

Visste vi det ikke…

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder