Reising bidrar til fortsatt norsk vekst

En undersøkelse i regi av NHO Reiseliv viser at nesten én av tre vil bruke mer penger på reiser. Den sier også at tjenestekonsumet holder norsk vekst oppe.

0

Undersøkelsen blant 1114 nordmenn over 18 år utført av TNS Gallup ble gjennomført i forbindelse med årets høstferie, der fire av fem svarer at de tror de kommer til å bruke like mye eller mer på ferie- og fritidsreiser det neste året.

30 prosent tror de kommer til å bruke mer, mens 48 prosent oppgir at forbruket vil være det samme som nå. 20 prosent tror de vil bruke mindre penger på reiser framover (tallene er justert for vet ikke).

– Vi ser en trend der flere prioriterer å bruke pengene sine på å reise. Vi reiser mer, men tar kortere ferier, ofte i kombinasjon med jobb. Det har også blitt populært å gi bort en opplevelse eller reise i gave framfor en ting, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Undersøkelsen bekrefter Statistisk sentralbyrås ferske prognose for norsk økonomi som viser at det er nordmenns tjenestekonsum som hovedsakelig har bidratt til å holde veksten oppe gjennom fjoråret og så langt i 2016, ikke varekonsum.

– Jeg tror det er mange som ikke ønsker seg noe, fordi de kan kjøpe seg det de trenger til enhver tid. I en hektisk hverdag har tid med venner og familie blitt et knapphetsgode. Jeg tror det er en av de viktigste grunnene til at flere prioriterer reiser og opplevelser, sier Krohn Devold.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder