Pass på – Thailand sørger

Thailand går inn i en sørgeperiode på ett år etter kong Bhumibol Adulyadejs død. Turister på reise i landet blir nå bedt om å vise respekt for landesorgen.

0

En rekke medier har gått ut med råd til besøkende i landet, om hvordan de skal forholde seg til den påbegynte sørgeperioden. Den svært populære kongens bortgang er et meget sensitivt tema, men myndighetene har ikke grunn til å tro at det vil oppstå uro.

Det vil bli flagg på halv stand i 30 dager og både innbyggere og turister blir bedt om å avstå fra ”gledesfylte arrangementer”.

Den thailandske regjeringen har ellers bedt landets innbyggere kle seg i sort. Rådet fra myndighetene til europeere og andre lands innbyggere på besøk i Thailand er å kle seg i mørke klær eller i det minste anstendig. Alle bør alltid bære gyldig legitimasjon.

På strendene ved de store ferieanleggene er det greit å kle seg i badetøy, men man bør særlig vise respekt ved templene eller de kongelige palassene. Og alle spørsmål knyttet til den thailandske kongefamilien bør være respektfull.

Thailands lov sier for øvrig at den som driver majestetsfornærmelse eller på annet vis ”truer kongen, dronningen eller tronarvingen” kan straffes med fengsel i inntil 15 år.

En rekke lands regjeringer har gått ut med anmodninger om respektfull oppførsel ved besøk i Thailand. Mange barer og andre underholdnings-etablissementer er stengt, og alkoholholdige drikker kan bli vanskelig tilgjengelig.

– All underholdning bør tones ned de neste 30 dagene, anmoder Thailands statsminister Prayuth Chan-ocha.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.