Oslo-luften farligst i Europa

Luften i Oslo og flere andre norske byer er i perioder nå så farlig at personer i risikogrupper bør holde seg borte fra dem – eller innendørs.

0

Det er webstedet luftkvalitet.info som advarer risikogrupper mot å oppholde seg i byer som hovedstaden, Drammen, Fredrikstad og Grenlands-området. Forurensningsgraden rød er den nest høyeste, av en skala som går fra grønn (lite), oransje (moderat), rød (høy) og lilla (svært høy).

Ifølge NTB innebærer rødt nivå en helserisiko. Barn og voksne med luftveisproblemer bør da begrense tiden utendørs og holde seg borte fra de verste områdene.

Det er avgasser fra biler og vedfyring som er årsaken til mye av den farlige luften. Skiftende vær og vinder fjerner som regel mye av problemet, men mye stillestående luft den siste tiden har forverret situasjonen.

Ifølge et annet nettsted, airqualitynow.eu er luft-kvaliteten i Oslo blant de verste i Europa, på linje med Berlin og Paris. At nesten hver andre bil som ble solgt i november var avgassfrie ser ut til å hjelpe lite, noe som kan påskynde prosessen mot en hovedstad som innen 2020 ikke tillater andre bilder der enn dem som ikke forurenser.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder