Ny visumplikt til Mongolia

Mongolia gjeninnfører visum for 42 land inkludert alle EU OG EØS-landene. Tapte inntekter og bedre oversikt over besøkende er årsaken.

0

Da Mongolia opphevet visumplikten i 2014 for alle europeiske land var beveggrunnen at man ønsket økt turisme. Det viste seg imidlertid at turiststrømmen ikke endret seg.
Dessuten mistet man ifølge honorær konsul for Mongolia i Norge, Kjetil Krane, oversikten over hvem som reiste, og hvorfor. Samtidig gikk viktige inntekter tapt på grunn av frafallet av gebyr.

– For meg som konsul er det en vesentlig fordel i mitt arbeid å ha kjennskap til det som skjer av kontakter og utveksling mellom våre to land, noe jeg får kunnskap om ved utstedelse av visum, sier Krane.

Dette fikk han gehør for, noe mongolske myndigheter vektla i et møte med han i april i fjor. Da ble han informert om at visumplikten skulle gjeninnføres i år.

Visum må det nå søkes om på forhånd ved konsulatet i Oslo.

– Det medfører ikke riktighet at norske statsborgere kan få visum utstedt ved ankomstflyplass eller grense, selv om ikke er mongolsk ambassade i Norge, understreker Krane.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder