Norske hytter på europeisk toppliste

Seks norske hytter har fått plass på en eksklusiv liste over Europas 100 mest unike ferieboliger.

0

Mer enn 40000 hytter har inngått i vurderingsgrunnlaget. Kåringen er gjort i regi av Novasol, som er Europas største utleier av ferieboliger.

– Vi har i alle land systematisk gjennomgått hele utvalget av hytter vi disponerer for utleie, og plukket ut de 100 mest spektakulære. Hele seks norske hytter har fått plass på listen, sier Pia Buen, Country Manager for Norge i Novasol.

Hyttene trenger ikke å være blant de største og mest luksuriøse for å bli løftet frem.

– Det kan like gjerne være beliggenheten, arkitektoniske løsninger, en spesiell historie og det vi med et samlebegrep kan kalle stedets sjarm, som gjør dem unike.

Fra fem fylker

To av de norske hyttene ligger på fjellet, i henholdsvis Hemsedal og Valdres. Fire er sjønære hytter, og ligger ved Efjorden i Ballangen, Halsnøy i Kvinnherad, Sætre i Hurum og Søgne på Sørlandskysten.

Fem fylker er dermed representert i utvalget, nemlig Buskerud, Nordland, Hordaland, Vest-Agder og Oppland.

– Norge har fantastiske hytter i alle landsdeler, og vi er glade for at dette kommer godt til syne. Europeiske hytteturister er opptatt av flott natur og opplevelser. Interessen for å leie en norsk feriebolig har derfor vist klar økning de senere årene, sier Buen.

50 000 hytteturister

Novasol har samlet bilder og historie om alle de unike hyttene i boken «100 eksepsjonelle ferieboliger i Europa». 18 land er representert i utvalget.

– Boken gjøres tilgjengelig i en lang rekke europeiske land. Den brede presentasjonen av de seks norske hyttene vil forhåpentligvis bli lagt godt merke til i utlandet, og kan bidra til fortsatt vekst i interessen for å legge ferien til Norge, sier Pia Buen.

Hytteturisme i Norge er populært blant europeere. De drøyt 1600 norske hyttene i Novasols portefølje blir besøkt av rundt 50000 turister årlig.

Tyskerne utgjør den største gruppen gjester. På de neste plassene følger nederlendere og dansker, men også sveitsere, østerrikere og svensker har vist økt interesse for hytteferie i Norge de senere årene.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder