– Norge tryggere enn andre europeiske land

Nesten syv av ti nordmenn anser terrorfaren som mindre i Norge enn i andre europeiske land, viser en gallupundersøkelse i regi av NHO Reiseliv.

0

Undersøkelsen er gjennomført av TNS Gallup blant 1114 nordmenn over 18 år, og ble laget i forbindelse med årets høstferie.

kakediagram NHO

På spørsmålet «Anser du terrorfaren i Norge som større eller mindre enn i andre europeiske land?», svarer 21 prosent at de anser terrorfaren i Norge som mye mindre, mens 45 prosent ser på terrorfaren som litt mindre. 28 prosent tror det er like stor sjanse for å oppleve terror i Norge som i andre europeiske land.

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold tror det er særlig to årsaker til at flertallet opplever Norge som tryggere enn andre europeiske land.

– Vi har heldigvis ikke hatt samme terrorsituasjon som flere andre land i Europa. I tillegg har vi høy tillit i Norge, både til samfunnsinstitusjoner og til hverandre, sier Krohn Devold.

– Det er et konkurransefortrinn for norsk reiseliv, som i hovedsak lever av norske kunder. Samtidig tror jeg også tillit og trygghet er faktorer som utlendinger legger vekt på i valget av Norge som reisemål.

At nordmenn har høy tillit til hverandre bekreftes av en undersøkelse som World Values Survey gjennomførte for noen år siden. I den internasjonale undersøkelsen sier 74 prosent av nordmenn seg enige i utsagnet «Folk flest er til å stole på», og det er ingen andre land som kan vise til et like høyt nivå.

NHO Reiselivs undersøkelse viser også at et stort flertall – 75 prosent – vil vurdere reisemål ut ifra hvor de opplever det som trygt å reise. 29 prosent oppgir at de i svært stor grad vil vurdere reisemål i forhold til hvor de opplever det som trygt å reise, mens 46 prosent svarer i noen grad.

– Jeg tror flere og flere kommer til å velge reisemål der de kan føle seg trygge. Digital infrastruktur, som for eksempel godt utbygd 4G-nett, bidrar til at Norge oppleves som et trygt land. Det letter tilgang til informasjon, og gjør det enklere å ha kontakt med de som er hjemme, sier Krohn Devold.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder