Mot nytt rekordår for reiselivet

I 2017 skal vi reise mer enn tidligere, viser ferske tall fra Virke Reises befolkningsundersøkelse. Feriebudsjettet forblir nærmest uendret.

0

– Reiselysten blant folk flest er økende, og det ligger an til å bli et godt år både for utenlandsreiser og reiser i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge.

– Bestillingene så langt i år er bedre enn tidligere. Dette viser at reiselysten er høyst tilstede blant folk flest og at vi planlegger ferieturene tidligere enn før, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise Utland.

I gjennomsnitt har den norske husstanden et planlagt feriebudsjett på 41850 for 2017, som holder seg på et stabilt nivå.

– Vi har sett noen svingninger i feriebudsjettet de siste årene som følge av noe mer usikre tider i norsk økonomi. Dette ser nå ut til å ha stabilisert seg, forklarer Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise Utland.

– Norge som ferienasjon har hatt en kraftig vekst de siste tre årene, og dette ser ikke ut til å stoppe med det første. Innkommende reiseoperatører forventer en omsetningsvekst på nesten 10 prosent for 2017, noe som er svært positivt etter fjorårets kanonår, sier Endresen Normann.

– Det må gis stor honnør til de norske destinasjonene som har jobbet knallhardt for å sette seg på kartet – og klart det – de siste årene.

Aktiviteter er en viktig del av nordmenns ferie, enten det er turer i naturen eller musikk- og teateropplevelser. Nest etter å være sammen med familien er aktiviteter som blant annet fottur, ski, sykling og dykking det viktigste formålet med feriene. Særlig gjelder dette vinterferien, påskeferien og høstferien.

– Våre tall understreker viktigheten av opplevelser, i kombinasjon med natur og kultur, som et sterkt økende segment i norsk reiseliv, forklarer Endresen Normann.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder