Mot ny norsk rekordvinter

Innovasjon Norges mener vintersesongen 2017 blir enda bedre enn fjorårets rekordår, med nordlyset og ski som de store hovedattraksjonene.

0

Forhånds-tallene kommer fra Norges Turistbarometer, en undersøkelse med 127 deltagere fra norsk og utenlandsk reiselivsnæring. Hele 58 prosent av respondentene tror på en svært god vintersesong. 37 prosent tror vinteren blir lik som i år, mens kun fem prosent venter nedgang.

– Vi må tilbake til før finanskrisen startet i 2008 for å måle like høye forventninger ved inngangen til en vintersesong, sier Margrethe Helgebostad, ansvarlig for Turistundersøkelsen i Innovasjon Norge.

Dansker og svensker har tradisjonelt vært den største gruppen reisende i vintermånedene, hvor norske skidestinasjoner har vært hovedreisemål. Over de siste årene har også Nord-Norge opplevd eksplosiv vekst i utenlandske besøkende på jakt etter nordlyset, særlig fra Storbritannia og Tyskland.

Samlet ser man en oppgang i utenlandske gjestedøgn på 20 prosent og fem prosent norske gjestedøgn siden 2014, og prognosene tilsier at reiselivsfesten fortsetter også nest år.

– Sammen med våre norske partnere har vi jobbet målrettet over flere år for å profilere skidestinasjonene og Nord-Norge med nordlyset og aktiviteter, sier Cathrine Pia Lund, direktør for Merkevaren Norge i Innovasjon Norge.

Det er stor optimisme fra alle markeder der Innovasjon Norge har vintersatsing, både fra store skimarkeder og mindre volummarkeder, som primært kommer til Norge for å oppleve nordlyset. Selv om skisegmentet fremdeles er størst vinterstid, har nordlyssatsingen gjort det norske vinterproduktet mer robust, gjennom å tiltrekke seg turister fra andre markeder og målgrupper enn det tradisjonelle skisegmentet.

– En lav kronekurs kan være en utløsende faktor, men ukentlige undersøkelser Innovasjon Norge gjør i hovedmarkeder, viser at interessen for å besøke Norge har økt betraktelig siden 2012. Det er derfor naturlig å se på den langsiktige merkevarebyggingen og tilretteleggingen for salg som Innovasjon Norge, sammen med norske reiselivspartnere, har jobbet med over tid, sier Helgebostad.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder