Mor måtte dumpe 15 liter brystmelk

En mor som skulle reise uten sin åtte måneder gamle sønn måtte gi fra seg 15 liter brystmelk i sikkerhetskontrollen på Heathrow.

0

– De fikk meg til å dumpe mat som skulle vare i to uker for min sønn, skrev Jessica Coakley Martinez i et åpen brev på sin Facebook-side etter hendelsen.

Ifølge internasjonale retningslinjer som følge av innskjerpinger etter 11. september-terroren er det ikke lov å ta med seg mer væske enn hundre milliliter, med unntak av nettopp barnemat som brystmelk.

Men – det gjelder bare om passasjeren reiser med barnet. I Martinez’ tilfelle var melken både i fast og flytende form.

Martinez må reise i arbeidet, men ønsker fortsatt at sønnen skal kunne få sin brystmelk når hun er borte.

– Det er utrolig urettferdig og ekskluderende for meg og alle andre arbeidende mødre, skriver hun og erkjenner at hun burde ha sjekket reglene bedre, men etterlyser større samtidig større forståelse for situasjonen for arbeidende mammaer.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder