Mer penger til reising

Vi planlegger å bruke mer penger på ferier i det nye året, viser en undersøkelse fra FINN reise.

0

36 prosent svarer at de foretrekker å bruke penger på å reise, fremfor klær, bolig, mat og drikke og fritidsinteresser, viser undersøkelsen gjennomført av Norstat på vegne av FINN reise.

Det er de eldste som er mest eventyrlystne; 41 prosent av respondentene over 50 år vil helst prioritere reise.

– Vi ser en tendens til at reiser og opplevelser er noe vi verdsetter, og ønsker å bruke mer penger på. Nordmenn investerer både tid og penger i det å skape minner sammen på ferie, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Ifølge den store reiseundersøkelsen skal 24 prosent av oss ha høyere feriebudsjett i 2017 enn i 2016.

I gjennomsnitt har FINN reise 475 000 unike brukere per uke, som er en økning på 15 prosent fra 2015.

Undersøkelsen viser videre at halvparten av oss foretrekker å bruke penger på opplevelser og attraksjoner når vi er på ferie, mens bare åtte prosent legger penger i et fint sted å bo.

Undersøkelsen viser at de fleste skal på en eller to utenlandsferier. 29 prosent skal på en ferie og 29 prosent skal på to ferier neste år.

Bare 15 prosent skal på tre utenlandsferier, mens det er noen flere enn i fjor som ikke skal på noen utenlandsferier i det hele tatt (14 prosent i fjor og 16 prosent i år).

Hele 57 prosent av oss synes ikke luksusfølelse er så viktig på når vi er på ferie. Dette gjenspeiles også i søkene på FINN reise, hvor det er en tydelig økning i antall søk til utleiehytter.

– Hytteferie har blitt enormt populært, og en undersøkelse vi utførte i sommer viser at de fleste som leier hytte velger en standard som er midt på treet. Mye tyder på luksusfølelse ikke har noen betydning for folk flest. Det viktigste er å hygge seg med familie og venner, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Noen nøkkeltall

* 36 % skal bruke penger på reise

* 41 % over 50 år prioriterer reise

* 24 % har høyere feriebudsjett i 2017

* 29 % skal på to ferieturer i år

* 57 % synes ikke luksus er viktig

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder