Kinesisk politi patruljerer Romas gater

I to uker nå i mai patruljerer kinesiske politimenn Romas og Milanos gater.

0

Opplegget er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom både Kina og Italia. Bakgrunnen er at det i de to angjeldende ukene vil være et ekstra stort antall besøkende i de to byene, som kommer til å handle eksklusive merkevarer, blant annet i butikkene til Gucci og Prada.

Hvert år besøker omlag tre millioner kinesere Italia, og myndighetene i begge landene er urolige for at mange av de besøkende risikerer å havne i trøbbel.

– ­På denne måten håper vi å kunne øke følelsen av sikkerhet for alle kinesiske turister, sier Italias rikspolitisjef Alessandro Pansa i en uttalelse til kinesiske medier.

Italienske myndigheter åpner for å utvide prosjektet.

– Om dette eksperimentet lykkes kan vi ekspandere til andre italienske byer, sier innenriksminister Angelino Alfano i en kommentar.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder