Hit søkte vi oss i sommer

Norge, Storbritannia, Hellas og Spania er sommerens store vinnere for ferieglade nordmenn. Men også Polen skyter fart som norsk feriefavoritt, ifølge finn.no.

0

I løpet av juli måned søkte over 130 000 nordmenn etter pakketurer til Hellas på Finn.no. Det er mer enn en dobling sammenlignet med juli i fjor. Også søk etter pakketurer til Spania hadde en solid økning i juli i år, sammenlignet med i fjor. Nærmere 110 000 nordmenn søkte etter pakketur til Spania.

– Ustabilt ferievær fører nok til denne enorme økningen i pakkereise-søk i juli. I mai så vi at mange planla Norgesferie, men samtidig som det stabile gode sommerværet har uteblitt, har vi sett økningen i søk til mer solsikre destinasjoner, sier kommersiell direktør i FINN reise, Terje Berge.

Badeferie ved Østersjøkysten

Ferske tall fra FINN.no viser en dobling i salget av pakketurer til Polen siden i fjor. Nordmenn har fått opp øynene for byer som Gdansk og Warszawa, i tillegg til bademulighetene ved Østersjøkysten.

– Lave priser, spennende aktiviteter, kunst og kultur i sjarmerende byer er gode grunner for å velge Polen. Vi ser særlig at Gdansk har en solid økning i antall pakketurer, og herfra er det nok mange som drar til Sopot som er kjent for sine vakre, hvite sandstrender, sier Berge.

Turoperatør og reisebyrået Solfaktor merker også etterspørselen etter reiser til Polen. Ruth Elin Simonsen i Solfaktor bekrefter at etterspørselen har doblet seg siden i fjor.

– Euroen er fortsatt dyr mot den norske kronen og urolighetene i Tyrkia gjør nok at mange som hadde sett for seg en rimelig sol- og badeferie der nå er på utkikk etter andre reisemål. Faktisk var Gdansk vår aller mest solgte by i juni i år, foran både Barcelona, Praha og Berlin, sier Simonsen.

Merker Brexit-effekten

Generelt var trafikken hos FINN reise høyere i juni og juli i år enn i fjor. I tillegg til Polen er det også økt interesse for reiser til Storbritannia. De siste månedene har det vært en jevn økning i flybillettsøk til Storbritannia på FINN.no. Den tydeligste økningen har vært i juli i år, hvor nesten dobbelt så mange har søkt etter flybilletter til Storbritannia sammenlignet med juli i fjor.

– Interessen for Storbritannia og særlig London har lenge vært stor blant nordmenn, og svekket pund gjør reise dit enda mer attraktivt, sier Berge i FINN reise.

I tillegg til London er også Aberdeen, Manchester og Edinburgh populære destinasjoner i Storbritannia. FINN.no ser tydelig at nordmenns reiselyst ikke avtar selv om ferien er over for mange.

– Ifølge trafikken vår er det mange som planlegger neste tur allerede nå, enten det er storbyhelg eller å forlenge sommeren i Syd-Europa. For fleksible reisende er det gode muligheter til å sikre seg sol og en varm start på høsten når skoleferien nå er i ferd med å avsluttes og det er færre som reisende, avslutter Berge.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder