Hit reiser vi i juli

Spania og Kroatia er sommerens vinnere, ifølge Tickets trendanalyse for sommeren 2016.

0

I sommer er det en ordentlig Spaniafeber, og i juli reiser de fleste til Mallorca. Den store raketten i år er imidlertid Kroatia, der bestillingene har økt med 85 prosent. Bestillingene av sol- og badereiser øker med hele 23 prosent. Det viser Tickets trendanalyse for sommeren 2016.

Den store feriemåneden juli har akkurat begynt og suget etter sol- og badeferier utenlands er stort. Middelhavslandene som Spania, Hellas og Kroatia er sommerens vinnere, både på grunn av den store reiselysten samt at landene tar markedsandeler fra Tyrkia, der etterspørselen har falt kraftig i år. Det mest populære er Mallorca, dit bestillingene øker med 28 prosent, etterfulgt av Kreta og Split. Det viser helt fersk bookingstatistikk fra Ticket Feriereiser.

– Det er en skikkelig Spania-feber i sommer. Mallorca er sommerens heteste reisemål, men også reiser til Malaga, Alicante og Gran Canaria øker i sommer, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Høysommertoppen – hit reiser vi i juli
1. Mallorca (1)
2. Kreta (2)
3. Split (7)
4. Bangkok (5)
5. Rhodos (4)
6. Alicante (9)
7. Bourgas (8)
8. Malaga (10)
9. Antalya (3)
10. Las Palmas (7)

Kilde: Ticket, sol-og badereiser bestilt t.o.m. 4. jul, avreise 1. juli – 31. juli

Analyse

Sol og bad + 23 prosent
Det er sol og bad som gjelder i sommer. Med fjorårets kalde sommer i minne har mange nordmenn bestilt sin sommerreise til sydligere breddegrader i god tid for å sikre seg noen uker med varme i sommer. Sol- og badereiser øker med 23 prosent i juli.

Middelhavslandene er de store vinnerne
Middelhavslandene er de store vinnerne og Spania, Hellas og Kroatia øker mye under sommermånedene både på grunn av en uvanlig stor reiselyst i sommer samt at etterspørselen til Tyrkia minker, både på grunn av uro og at det etter flere års oppgang er naturlig med en liten tilbakegang.

Kroatia – sommerens rakett
Kroatia har tatt seg inn i våre hjerter på alvor i sommer og øker mest av alle ferielandene i juli, 85 prosent.

Vinterresmål blir sommerreisemål
Våre vinterfavoritter Gran Canaria og Thailand har økt i popularitet i sommer. En grunn er at reisemålene er betydelig billigere å reise til i sommerhalvåret.

Spania-feber etter Tyrkianedgang
Det råder en Spania-feber i sommer og Spania er den store vinneren på at etterspørselen til Tyrkia går ned. Målt i antall reisende så øker landet med 40 prosent mot juli i fjor.

Høysommertoppen – Hit reiser vi juli
1. Spania (2)
2. Hellas (1)
3. Kroatia (5
4. Thailand (4)
5. Bulgaria (6)
6. Tyrkia (3)
7. Kypros (8)
8. USA (7)
9. Vietnam (ny)
10. Filippinene (10)

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.
  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder