Hafjell Bike Park satser på barnfamilier

I helgen lanserte Hafjell Bike Park den første sykkelløypen som retter seg spesielt mot barn og nybegynnere.

0

Hafjell har gjennom årene utvidet antall løyper, både i bakken og oppe på fjellet, med alt fra grønne til svarte ruter. I helgen var det première på det som betegnes som en lysegrønn løype – en nedfart spesielt beregnet for familier med barn og nybegynnere.

– Vi har sett en økende etterspørsel fra nybegynnere og familier. Denne løypa blir en lav terskel for å komme i gang med downhill-sykling. Her kan barn på åtte-ti år finne gleden i å sykle utfor hele dagen, sier Knut Løkås, ansvarlig for Hafjells sommersatsing.

Løkås tror også at eldre og mer erfarne syklister kan sette pris på løypa.

– Det er en hyggelig sti som man kan cruise i, gjerne som oppvarming til de noe tøffere løypene.

Flere løyper planlagt

Hafjell har også planer om å utvide nettverket med ytterligere løyper.

– Dette er bare begynnelsen på flere sommersatsinger i Hafljell. I løpet av de kommende årene vil vi fortsette med å utvide parken og beholde vår posisjon som Norges største og beste sykkelpark. Barnefamiliene er viktige i denne sammenhengen, sier Løkås.

Særlig finnes det et potensiale i parkens geografiske beliggenhet, mener han.

– Lillehammer-området har mange familier på besøk i løpet av sommeren, ikke minst våre naboer Hunderfossen og Lilleputthammer. Vi tror at det kan være interessant for dem å tilbringe en dag eller flere på aktivt vis. Dessuten er det stor gjennomfartstrafikk på E6, og for mange kan det være hyggelig å gjøre et stopp i Hafjell på veien.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder