God påske for norsk reiseliv

Halvparten av dem som drar på påskeferie i år, reiser til hytta, viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse på ferievaner.

0

– Vi venter en god påske for norsk turistnæring. Valutakurs og tidlig påske gjør at sol, appelsin og hyttevegg frister mange, sier Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge i Virke.

Det er spesielt trønderne som er ivrige på hyttekos. 62 prosent av de i Midt-Norge oppgir at de drar på hytta.

Ser vi bort fra jula er påsken den ferien hvor flest av oss vil tilbringe tiden med familien. Åtte av ti nordmenn planlegger å tilbringe ferien med familien. Påska er også vår mest aktive ferie. 32 prosent av de som drar på ferie oppgir at de gjerne går på ski eller annen aktivitet i tidsrommet.

Tall fra innkommende reiseoperatører viser også at det er ventet at vintersesongen, med påsken som en søt avslutning, blir bedre enn i fjor.

Selv om påsken for de fleste betyr hytte og ski, er det mange som fristes av vårvær, fortauskafeer eller middelhavsstrender.

– 21 prosent av de som tar påskeferie i år oppgir at de skal til utlandet. Sol og bad, men også fortauskafeer i storbyene frister nordmenn som er lei av en lang norsk vinter, sier direktør for Reise Utland i Virke, Sverre McSeveny-Åril.

– Sørlendingene er det som er mer ivrig på utenlandsferie, her er andelen hele 32 prosent.

Undersøkelsen er utført av Opinion på vegne av Virke.

Del.

Om forfatteren

Redaktør, REIS bjorn@reis.no

Kommentarer er stengt.

The travel news MAGAZINES!

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder