God påske for norsk reiseliv

Halvparten av dem som drar på påskeferie i år, reiser til hytta, viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse på ferievaner.

0

– Vi venter en god påske for norsk turistnæring. Valutakurs og tidlig påske gjør at sol, appelsin og hyttevegg frister mange, sier Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge i Virke.

Det er spesielt trønderne som er ivrige på hyttekos. 62 prosent av de i Midt-Norge oppgir at de drar på hytta.

Ser vi bort fra jula er påsken den ferien hvor flest av oss vil tilbringe tiden med familien. Åtte av ti nordmenn planlegger å tilbringe ferien med familien. Påska er også vår mest aktive ferie. 32 prosent av de som drar på ferie oppgir at de gjerne går på ski eller annen aktivitet i tidsrommet.

Tall fra innkommende reiseoperatører viser også at det er ventet at vintersesongen, med påsken som en søt avslutning, blir bedre enn i fjor.

Selv om påsken for de fleste betyr hytte og ski, er det mange som fristes av vårvær, fortauskafeer eller middelhavsstrender.

– 21 prosent av de som tar påskeferie i år oppgir at de skal til utlandet. Sol og bad, men også fortauskafeer i storbyene frister nordmenn som er lei av en lang norsk vinter, sier direktør for Reise Utland i Virke, Sverre McSeveny-Åril.

– Sørlendingene er det som er mer ivrig på utenlandsferie, her er andelen hele 32 prosent.

Undersøkelsen er utført av Opinion på vegne av Virke.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.