Florida i motvind

Helsemyndighetene i Miami bekrefter nå det 15. utbruddet av Zika-viruset. Det får turistmyndighetene til reagere.

0

– Vårt viktigste budskap er at vi er “open for business”. Overføringen av Zika-viruset er kun lokalisert til en mikroskopisk del av Miami med omland, sier Rolando Aido, chief marketing officer for the Greater Miami Convention & Visitors Bureau til Travel Weekly.

Likevel mener eksperter at utbruddet av Zika-virus, sammen med andre hendelser i Florida nylig som har fått internasjonal oppmerksomhet, kan føre til en nedgang i turisttrafikken til Miami og Florida.

– Jeg tror Florida må være forsiktige og forberedt på at mange vil velge andre reisemål nå, sier Lori Pennington-Gray, direktør for Tourism Crisis Management Institute ved University of Florida.

Pennington-Gray, som studerer strømninger i turistindustrien, refererer til en serie med dårlige nyheter – fra nattklubb-skytingen i Orlando 12. juni til hendelsen i Disney world to dager senere, da en to år gammel gutt ble angrepet og drept av en alligator. Så fulgte oppblomstringen av alger langs kysten av Florida, før Zika-viruset satte et foreløpig trist punktum for elendigheten.

 

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder