Flere hytteturister velger Norge

Interessen for å leie hytte i Norge er rekordhøy denne sommeren, viser ferske bookingtall. De fleste feriegjestene vil til Hordaland eller Sørlandskysten.

0

Etterspørselen etter utleiehytter i Norge har aldri vært høyere enn nå, sier Pia Buen, Country Manager for Novasol i Norge, som melder at bestillingene har økt med drøyt ti prosent fra i fjor.

Selskapet er Europas største utleier av ferieboliger. Den norske porteføljen er på mer enn 1500 hytter, og disse ligger i år an til å bli besøkt av mer enn 50 000 turister.

– Hordaland er mest populært. Mer enn 20 prosent av gjestene våre ønsker seg dit. Sørlandskysten følger hakk i hæl, etterfulgt av Rogaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, sier Buen.

Hytteturister som ønsker seg til fjells velger oftest Buskerud, men blant Novasols gjester er etterspørselen etter fjellferie langt lavere enn for hytter ved sjøen på denne tiden av året.

Tyskerne utgjør den største gruppen gjester. På de neste plassene følger nederlendere og dansker. Men også sveitsere, østerrikere og svensker har vist økt interesse for hytteferie i Norge de senere årene.

– I år ser vi også at nordmenns interesse for å leie feriehus i eget land har økt, sier Pia Buen.

Hytteturistene er generelt ivrige naturbrukere, og er opptatt av å fylle ferien med gode opplevelser, ifølge Vera Rønjum, som leier ut tre hytter på Flekkerøya ved Kristiansand.

– De er mye ute på tur, mange drar på shopping og nesten alle skal innom Dyreparken. Midt på sommeren er det mange familier blant gjestene, og de har som regel et rikholdig ferieprogram.

På vårparten var Rønjums hytter fullbooket av fisketurister, som oppholdt seg mest ute på sjøen.

– De leier gjerne båt hele uken, og bruker den mye. Sommergjestene ønsker kanskje bare å leie båt et par dager, og fyller tiden med mye annet også.

Når sommeren er på hell bidrar fisketuristene til å forlenge utleiesesongen for hyttene langs norskekysten.

– De gir oss fullt belegg også i september. Fiskeferie er spesielt populært blant tyskerne, så om høsten er denne gruppen helt dominerende i antall. Vi har drevet hytteutleie i mange år, og synes det er flott at interessen for å feriere i norske hytter er økende, sier Vera Rønjum.

Share.

About Author

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.