Fare for streik i Norwegian

Det er brudd i forhandlingene om ny kabinavtale mellom de kabinansatte i Norwegian og flyselskapet. Dermed kan det blir streik fra 10. oktober.

0

Norwegian Kabinforening og arbeidstakerorganisasjonen Parat brøt i går forhandlingene med flyselskapet og NHO Luftfart, blant annet fordi selskapet har avvist et krav om en tilsvarende policyerklæring om stillingsgaranti som pilotene har fått. Selskapet mener et slikt krav blir for dyrt, opplyser kabinforeningen i en intern melding til sine medlemmer ifølge Vg.no.

– Jeg kan bekrefte at vi har jobbet med å få til en tilsvarende erklæringen som pilotene fikk. Bortsett fra de opplagte forskjellene mener vi at de kabinansatte skal behandles på linje med pilotene. Vi ser overhode ingen forskjeller, men kravet ble avvist, opplyser leder i Norwegian Kabinforenin, Marit Lindén, til Vg.no.

Kabinforeningen informerte i går sine medlemmer om at de gjennom arbeidstakerorganisasjonen Parat har varslet plassoppsigelse på vegne av alle medlemmene.

Saken er nå sendt til Riksmeklingsmannen, men dersom mekling ikke fører frem vil selskapet etter all sannsynlighet måtte sette fly på bakken onsdag 10. oktober, midt i en periode da store deler av landet har høstferie. Meklingsfristen går ut ved midnatt kvelden før.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 18.09.2012 klokken 10.45

Del.

Om forfatteren

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder