Eventyrlig Tromsø-vekst

Reiselivet i Tromsø opplever en eventyrlig vekst. Bare siden i fjor skjøt besøket på vinteren i været med 40 prosent.

0

Tallene fra NHO Reiseliv forteller om et solid oppsving, og det er særlig vinter og nordlys det handler om.

– Reiselivet er i ferd med å bli den største eksportvaren i denne regionen, sa regiondirektør for NHO Troms og Svalbard, Christian Chramer, da tallene ble presentert tidligere i uken.

Fra vintersesongen for ti år siden og frem til i år er økningen i antallet utenlandske overnattinger i Tromsø kommune på 566 prosent (!) – fra 23 060 overnattinger i 2005/2006 til 153 501 sist vinter.

Tallene gjelder både hotell og camping i kommunen.

Ifølge regionkontakt i Troms for NHO Reiseliv, Gunnar Nilssen, skyldes dette i stor grad gode reiselivsaktører og mange års arbeid med å markedsføre nordlyset og Hurtigruten.

– Vi fikk også mye drahjelp etter sesongen 2008/2009, da nordlysfilmen til den britiske skuespilleren Joanna Lumley ble vist på BBC, sier han.

Andre faktorer som Chramer trekker frem er fremveksten av sosiale medier.

– Veldig mange vil oppleve det vi har, nemlig mørket, kulden, stillheten og nordlyset, sier han.

– Og de som gjør det og blir begeistret sprer det aktivt videre.

Tallene for sommersesongen er ikke like gode, de har i flere år vært på det jevne. Tidligere var sommertrafikken høyere enn besøket på vinteren, men det er nå snudd fullstendig på hodet. Det jobbes derfor nå mer aktivt for å tiltrekke seg flere sommergjester, ikke minst innenfor aktiv ferie.

– Vi trenger et fullt år med god vekst i turismen, sier Chramer, som ser store muligheter innenfor fiske, fjellturer og ikke minst guidete turer.

– Sistnevnte har jo vært en nøkkel til vintersuksessen.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder