– Brexit vil gi kraftig turistvekst

Ifølge briten Trevor De Villiers – som markedsfører flere norske alpinsteder i Storbritannia – vil Brexit bety kraftig turistvekst for Norge.

0

Briten med bakgrunn fra flere store britiske turoperatører har de siste fire årene vært hyret inn som selger og markedsfører for et samarbeidsprosjekt mellom alpinbygdene Geilo, Hemsedal, Beitostølen, Trysil og Oslo Vinterpark under parolen Norway – Home of skiing.

Arbeidet har blant annet ført til ukentlige charterfly fra London til Fagernes på vinteren.

– Når vi nå løsner båndet til EU vil forholdet til Norge styrkes, sier han i en kommentar til Dagens Næringsliv (DN).

Han tror den turistveksten vi har sett de senere årene vil forsterkes, noe signaler ifølge ham fra de lokale markedene tyder på.

Statistikken fra SSB viser at antallet britiske gjestedøgn ved norsk hoteller i fjor økte med over 90 000, en vekst på 17 prosent. I de første fire månedene i år økte tallet med 5,2 prosent.

De Villiers tror ikke raset i pundverdien, som gjør norgesferien langt dyrere for britene, vil bety noe særlig på lang sikt.

– Det vil normalisere seg ganske fort, sier han videre til DN.

– Det som skjer i markedet er ikke så rart siden finansmarkedene gamblet på at det ikke ville bli noe flertall for Brexit.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder