Advarer mot sex i Rio

Det engelske selskapet beTravelwise advarer utøvere og turister mot Zika-smitte under OL i Rio: “Bruk myggspray og ligg unna sex”, er rådet fra ekspertene på reisesikkerhet.

0

Brasil er opphavslandet for Zika-viruset, og selv om brasilianske myndigheter påpeker at viruset kun er påvist i et svært begrenset område, mener beTravelwise at de olympiske utøverne – i likhet med alle tilreisende turister – bør holde seg unna sex, eller i det minste være svært påpasselige med å bruke kondom. Kanskje er det også derfor utøverne melder om utlagte kondom-depoter både høyt og lavt i deltakerlandsbyen – “til og med i matsalen”, som flere norske utøvere rødmende har påpekt.

beTravelwise foreslår seks metoder for å forhindre myggstikk og mulig Zika-smitte: Dekk til huden med lange ermer, lange bukser og sokker, bruk myggspray med minst 30 prosent DEET, spray rommet før du legger deg, sov i et “myggrenset” rom og dekk deg til med moskitonett.

Og altså: Hold deg borte fra olympisk sex!

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder