4 av 10 til utlandet i vinterferien

– Samvær med familie og venner er formålet med ferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Reise Utland i Virke.

0

Nesten en av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i 2016. Av disse reiser 38 prosent til utlandet, mens 34 prosent velger å tilbringe ferien på hytta i Norge.

Totalt er det 22 prosent av oss som skal ta vinterferie. Ferie i utlandet er aller mest populært blant vestlendingene og nordlendingene. 58 prosent av nordlendingene, og 46 prosent av vestlendingene sier de vil dra på vinterferie til utlandet i år. På Østlandet, Sørlandet og Midt-Norge ligger tallene på rundt 30 prosent.

– Vi ser at det er de av oss med den lengste og sureste vinteren her hjemme som aller helst søker til utlandet i vinterferien, sier McSeveny-Åril.

Tall fra Virkes befolkningsundersøkelse* viser at vi planlegger å bruke mer penger på ferie i år enn i fjor, til tross for mer usikre økonomiske tider. I år er det også ventet god tilstrømming av utenlandske turister til Norge som følge av valutakurs.

– Godt arbeid i det norske reiselivet har blitt hjulpet av en lavere kronekurs, og det er dette vi nå ser effektene av, sier Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge.

– Flere vinterdestinasjoner som har satset på utenlandske turister har fullt trøkk nå i februar.

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter og dyrke egne interessert scorer også høyt.

*Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.

Les mer om utsikter for reiselivet 2016 her

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder