Trump Hotels i motgang

Ifølge reisesøkemotoren Hipmunk sank antallet bookinger i Trump Hotels med 59 prosent i årets første kvartal. Og det er USAs rikeste som svikter presidentkandidaten.

0

Trump Hotels utgjorde 0,7 prosent av Hipmunks samlede bookinger på steder der de har hoteller, mot 1,7 prosent i samme periode i fjor. Bookinger på Trump SoHo New York og Trump International Hotel Las Vegas gikk ned med mer enn 70 prosent – fremdeles ifølge Hipmunk.

Representanter for hotellkjeden ledet av The Donald mener riktignok at tallene ikke stemmer, eller i alle fall ikke tegner et utfyllende bilde av driften. De peker på at en stor del av omsetningen kommer fra bookinger via tredjepart, og at tallene fra Hipmunk alene ikke tegner et korrekt bilde.

Nylig rapporterte Forbes at mange reisende i toppsegmentet akter å holde seg borte fra Trumps eiendommer. En undersøkelse gjort av konsulenten Penn Schoen Berland bygger på intervjuer gjort av 500 amerikanske statsborgere med mer enn 200 000 dollar i årsinntekt, og viser at 45 prosent av panelet svarer at de vil gjøre et poeng av å holde seg borte fra alle Trumps hoteller og golfbaner i de neste fire årene.

Mange vil nok håpe på at velgerne vil gjøre det samme når USAs neste president skal velges.

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder