Tromsø-hotellene (nesten) helt fulle i februar

Februar-tallene fra Benchmarking Alliance for 11 av de største byene viser at 92 prosent av hotellrommene i Tromsø ble leid ut i februar. Det er tilnærmet rekord.

0

I tillegg er inntekten per rom, såkalt revpar, mer en tre ganger høyere i Tromsø enn i Kristiansand.

I januar var belegget, det vil si andelen rom som ble leid ut hver natt, på rekordhøye 86 prosent. I februar viser tallene at belegget endte på hele 91,7 prosent. Til sammenligning var belegget i Kristiansand 39,5 prosent og i Kristiansund 40,5 prosent.

Tromsø topper også listene over oppnådd rompris (uten frokost og moms) og dermed også revpar, som er den samlede losjiinntekten uten frokost og moms fordelt på alle tilgjengelige rom. Ingen er i nærheten av Tromsøs 934 kroner. Det er 267 kroner over nummer to på listen; Oslo med Fornebu.

– Vi er veldig stolte over det vi har fått til her, sier hotelldirektør Poul-Henrik Remmer på Scandic Ishavshotell til Dagens Næringsliv.

Det er det asiatiske besøket som øker mest, i stor grad er knyttet til den voksende interessen for nordlyset. Kina, Hong Kong og Singapore utgjør hoveddelen av disse.

Gradvis utover våren avtar beleggsprosenten, men ifølge Remmer vil tallene fortsatt holde seg relativt godt.

Den mest dramatiske nedturen hadde Stavanger. Siden oljeprisfallet startet for alvor mot slutten av 2014, er losjiinntekten per rom mer enn halvert. Februar-tallene gir kanskje grunn for en viss optimisme.

– Med unntak av august i fjor, da byen arrangerte oljemessen, er dette første gang siden august 2014 at revpar i Stavanger-regionen ikke faller fra tilsvarende måned året før, sier Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting i en pressemelding.

Noe av årsaken til økningen sammenlignet med fjoråret skyldes at Radisson Blu Atlantic er ute av drift for totalrenovering, men tallene for februar viser også en vekst i antall solgte rom.

For Lillehammer sank inntekten per rom sank hele 56,7 prosent til 444 kroner. Det skyldes i hovedsak en fenomenal februar måned i fjor på grunn av Ungdoms-OL.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder