Trøbbel for Airbnb i Berlin

En nylig innført lov gjør det ulovlig å leie ut hele leiligheter i Berlin, og Airbnb-tilbudet faller kraftig som følge av loven.

0

I 2014 vedtok myndighetene i Berlin en lov som forbød korttidsutleie av leiligheter i Berlin. Årsaken var mangel på boliger for byens raskt voksende innbyggermasse, og myndighetene ønsket å prioritere det lokale boligmarkedet fremfor turismen.

Nå har altså loven endelig trådt i kraft, og dermed har antallet tilgjengelige boliger via Airbnb falt kraftig. Det kan nemlig bli en dyr fornøyelse for alle som drister seg til å bryte loven: Om du likevel leier ut leiligheten gjennom Airbnb eller tilsvarende selskaper, risikerer du en bot som kan nå helt opp i 100 000 euro – altså nær en million kroner.

 

Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder