Tjener solid på turismen

Tross masseskytingen der i fjor hadde den berømte spillbyen Las Vegas eventyrlige 466 milliarder kroner i inntekter direkte knyttet til turisme.

0

De imponerende tallene avledet av en rapport i regi av Las Vegas Convention and Visitors Authority LVCVA) viser en solid inntjening, tross den dødelige masseskytingen som krevde 58 menneskeliv i spillbyen mot slutten av fjoråret.

Rapporten forteller også at vel 270 milliarder kroner av totalen på 466 stammer fra direkte forbruk på hoteller, restauranter, transport og shopping.

I gjennomsnitt brukte hver av de 42,2 millioner besøkende i 2017 6 400 kroner.

Nærmere 80 milliarder var såkalt indirekte inntekter, som er penger bruk av reiseoperatører og andre indirekte tilknyttet Las Vegas’ reiseliv. 107 milliarder ble for øvrig brukt av arbeidere i jobber med tilknytning til turismen.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder