Tilbyr klimakompensering

Reisebyrået Berg-Hansen tilbyr nå kundene sine å klimakompensere flyreisen.

0

– Vi er klar over at dette alene ikke løser verdens miljøutfordring, men inntil el-fly kommer i kommersiell drift er vi veldig glade for å kunne tilby denne muligheten, sier kommunikasjonsdirektør i Berg-Hansen, Anette Maltun Koefoed.

– Kompensasjonen gjøres gjennom etablerte og globale systemer, og vi har valgt å jobbe med norske CHOOOSE i dette arbeidet. Pengene for klimakompenseringen går til å støtte CO2-reduserende prosjekter i utviklingsland gjennom å kjøpe – og slette – klimakvoter fra disse, sier Koefoed.

Dette er en klimakvote

Hver klimakvote representerer en CO2-reduksjon på ett tonn, og Berg-Hansen benytter FN-organisasjonen ICAO sine data for å regne ut utslippene. Reisebyrået støtter FN-godkjente og klimavennlige prosjekter som reduserer forurensing, gjennom å slette klimakvoter likt utslippet fra den respektive reisen. Prosjektene er godkjent av FN og innehar den nyeste tilgjengelige Gold Standard-verifisering.

Om prosjektet

Berg-Hansen støtter Kariba Forest Protection-prosjektet i Zimbabwe, som sikrer at 784 987 hektar skog og dyreliv på den sørlige kysten av Zimbabwes Lake Kariba beskyttes. I tillegg til å beskytte miljøet, bidrar Kariba-prosjektet også til en rekke aktiviteter for å skape trivsel i nærliggende lokalsamfunn. Eksempler på dette er helsetjenester til lokalbefolkningen, utvikling av infrastruktur, lettere tilgang til rent vant og subsidier som gjør det mulig for de fattigste barna å gå på skole.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.