Thon vokser og pusser opp

Olav Thon Gruppen fikk et resultat før skatt på 927 millioner kroner første halvår. Noe av disse pengene går nå til hotelloppussing.

0

Resultatet er imponerende all den stund det også inkluderer en nedskriving av engasjementet på Rygge Lufthavn med 173 millioner kroner. Noe av årsaken til plusstallene skyldes at de årlige leieinntektsnivået i eiendomsporteføljen første halvår økte med 60 millioner kroner til 4960 millioner kroner. Ledigheten var uendret på to prosent.

– Thon Hotels moderniserer og oppgraderer hotellporteføljen, og stadig flere enheter fremstår i ny fargerik og tidsriktig utgave, heter det i en pressemelding, som fortsetter:

– De to «nye» hotellene Thon Hotels Rosenkrantz i Oslo og Bergen er begge rangert som nummer 1 av TripAdvisor i sine lokalmarkeder. På tross av hotellstreiken i Norge i april/ mai og terroraksjonene i Brüssel i mars, oppnådde Thon Hotels driftsresultater omtrent på samme nivå som fjoråret.

Olav Thon Gruppen er i tillegg bygget opp til å bli Skandinavias ledende kjøpesenteraktør. Markedsposisjonen i det norske og svenske kjøpesentermarkedet er solid, og i porteføljen inngår Norges seks største kjøpesentre i 2016.

I Sverige har Olav Thon Gruppen nå inntatt posisjonen som en av de største aktørene. I første halvår økte butikkomsetningen i konsernets kjøpesentre i Norge og Sverige til 35 milliarder kroner.

Konsernets driftsinntekter økte med sju prosent til 5 milliarder kroner, og resultatet før skatter økte til 927 millioner kroner.

– Vi er relativt godt fornøyd med «rikets tilstand» i første halvår, sier konserndirektør finans Arne B. Sperre i pressemeldingen.

– Svak utvikling i norsk økonomi medfører lavere renter, dette bidrar til lavere rentekostnader selv med økt gjeld. Våre operative virksomheter preges mindre av nedgangen i oljepriser og oljerelaterte bransjer, og vi kan presentere god vekst i butikkomsetningen på kjøpesentrene og i konsernets leieinntekter, sier Sperre.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder