Thomas Cook-konkursen ødeleggende for Gambia

For Gambia er Thomas Cook-konkursen en katastrofe. Nå like før høysesongen risikerer det lille vestafrikanske landet at 45 prosent av alle besøkende denne vinteren uteblir.

0

Det er nyhetsstedet Quartz Africa som melder om utfordringen som plutselig har meldt seg for Gambia, der turismen utgjør mer enn 20 prosent av landets brutto nasjonalprodukt.

Den gambiske regjeringen med president Adama Barrows i spissen sier de følger utviklingen i «hjertet av Gambia-økonomien» nøye.

Konkursen har kommet som et sjokk for både arbeidsmarkedet og økonomien som helhet.

Ifølge turistmyndighetene er gambiske hotell 90 prosent fulle i høysesongen på vinteren, og 45 prosent av alle turister var det Thomas Cook som sto for.

Turistminister Amat N.K Bah innkalte straks til et krisemøte med hotelleiere og representanter fra Det internasjonale pengefondet, EU, Verdensbanken og det franske finansdepartementet for å finne en løsning på den akutte utfordringen. En mulig strategi er å overtale andre flyselskaper til å øke antall flyreiser til landet.

Turisme utgjør mer enn en femtedel av Gambias brutto nasjonalprodukt, ifølge FNs handelsbyrå, og landet har ingen store naturressurser som nabolandene.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.