Svak prisstigning for storbyhotellene

Kun tre av 13 hotellstorbyer hadde i fjor en utvikling i romprisen som var høyere enn veksten i konsumprisindeksen, ifølge den siste oversikten fra Benchmarking Alliance.

0

Hotellåret 2016 var preget av fin vekst i etterspørselen i flere store byer, hotellstreik, ny romkapasitet, nedstenging av hoteller og – ikke minst – en svak romprisutvikling.

Bare Lillehammer (10,9 %), Bodø (7,5 %) og Drammen (4,4 %) hadde en romprisutvikling fra 2015 til 2016 (perioden januar-desember) som var «bedre» enn veksten i konsumprisindeksen (ca. 3,5 %).

Trondheim med flyplasshoteller var blant dem som ikke nådde helt opp på vekst-statistikken, og havnet under KPI-veksten, tross en økning som var en god del bedre enn de fleste andre byene.

– På tross av streiken ble det solgt flere rom i Trondheim enn noe år jeg har notert tidligere, sier driftssjef Eivind Askeland i Hoff Hotels til hrrnett.no, som står bak Quality Hotel Augustin og Comfort Hotel Park.

De og andre lokale hoteller dro nytte av at Britannia stengte for renovering.

– Lavere kapasitet leder til flere fulle dager, og større muligheter for hotellene til å bedre sine priser, fortsetter Askeland.

Han tar ikke «bølgen» for en prisvekst på tre prosent for regionen, men er tilfreds med at det tross alt er vekst.

Øyvind Alapnes, administrerende direktør på Clarion Hotel The Edge i Tromsø, er svært godt fornøyd med 2016.

– Men vi skulle gjerne hatt bedre priser for å øke lønnsomheten i juli og august, sier han til hrrrnett.no.

I Stavanger har nedturen fortsatt, selv om man har sett antydninger til utflating.

– Stavanger har hatt et tøft år med en fortsatt nedgang i belegg. Spesielt krevende er nedgangen i pris. Ny trafikk er kommet inn, men det har ikke dekket reduksjonen i trafikk fra energisektoren. I 2017 håper vi på en utflating i nedgangen på belegg, men det ser fortsatt ut til at prisene vil bli en utfordring, sier Gjermund Dahl, direktør på Scandic Stavanger Forus Hotel.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder