Store bøter truer Airbnb-utleiere i New York

Utleiere av Airbnb-leiligheter i New York kan nå bli bøtelagt for opptil 60 000 kroner – den tøffeste restriksjonen på utleietjenesten i USA.

0

Lovhjemmelen ble nylig undertegnet av New York-guvernøren Andrew Cuomo, og rammer alle som annonserer utleie av leiligheter i boligblokker i den amerikanske storbyen. Airbnb appellerte avgjørelsen, men nådde ikke frem.

Bøtene knytter seg til avertering av leiligheter til utleie i inntil 30 dager i større boligblokker. Loven gjelder imidlertid ikke ledige soverom, rekkehus eller eneboliger.

Hotellnæringen jubler, det gjør også Real Estate Board of New York – byens eiendomsforening, som sier følgende:

– Denne loven er et viktig skritt mot å hindre ulovligheter som tar verdifulle eiendommer ut av markedet, truer jobbene til byens hotellansatte og livskvaliteten til beboerne i byens familievennlige bomiljøer.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder