Stordalens gigantsatsing i København

Bruker en milliard på å omskape Postbygningen i København til hotell.

0

Den over 100 år gamle Centralpostbygning i København skal omskapes til et førsteklasses hotell. Det 25.000 kvadratmeter store bygget blir det samlende midtpunkt i det nye kvartalet som utvikles i området. Hotellet åpner i 2020.

Arkitekten Heinrich Wencks imponerende, nybarokke Centralpostbygning fra 1912 har huset det danske postvesen i over hundre år. Da Post Nord tidligere i år flyttet ut av København, øynet Petter A. Stordalen muligheten for å gi bygningen en ny funksjon.

– Da jeg hørte at postbygningen var til salgs, tenkte jeg at dette var et perfekt utgangspunkt for et hotell. Post handler jo om kommunikasjon mellom mennesker. Derfor elsker jeg tanken på at Centralpostbygningen nå gjenoppstår, som Fuglen Fønix, nettopp som et hotell, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels som er driftsselskapet bak hotellsatsningen.

Sentral beliggenhet

Hotellet blir liggende i hjertet av byen – rett ved siden av Hovedbanegården og Tivoli. Hele området omkring Centralpostbygningen, skal omdannes til en helt nytt bykvartal med business, shopping, restauranter, næringsliv og boliger for både københavnere og tilreisende. Centralpostbygningen er første synlige skritt på veien mot områdets transformasjon.

– Det som skjer i området omkring ”Postgrunden”er noe av det mest spennende som skjer i København akkurat nå. Målet er å skape et av Københavns beste hoteller midt i smørøyet av kultur, transport, mat, business og shopping. Hotellet kan simpelthen ikke bli mer sentralt. Vi har en ambisjon om å sette vårt preg på bybildet og byutviklingen som pågår i området, sier Stordalen.

Frittstående hotell

Centralpostbygningen i København blir et frittstående hotell på linje med Skt. Petri i det indre København, The Thief i Oslo samt At Six og Hobo i Stockholm. Det eneste disse hotellene har til felles, er at de skal være destinasjoner i seg selv og skille seg ut med en unik historie reflektert i innredningen, design og kunst. Hotellet får ca 380 rom fordelt på tre etajser. Hotellet får også en avdeling for konferense og wellness samt fem forskjellige restaurant- og barkonsepter.

– Hvert hotell vi utvikler er skapt for en kresen målgruppe, med historien, bygget og områdets kvaliteter som utgangspunkt. Nå begynner den spennende prosessen med konseptutvikling. Det eneste vi vet er at vi vil skape et moderne, førsteklasses hotell som trekker på det ypperste innen design, kunst, interiør, gastronomi og service, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Ifølge NRK skal Stordalen bruke rundt en milliard på hotellet før det står ferdig i 2020.

Fakta om hotellet

 • Åpner i 2020
 • Ca 400 rom
 • 1.200 m2 stor sal med Konferanse og wellnessadvelding
 • Fem ulike restaurant- og barkonsepter, blant annet en vin- og cocktailbar og et brasserie
Del.

Om forfatteren

Tom Andersson

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder