Stordalen og Varner-brødrene satser stort

Petter A. Stordalen og de tre Varner-brødrene Petter, Stein Marius og Joakim skal gjennom sitt nye felles selskap Strawberry Brothers investere i store hotelleiendommer i  Oslo, Stockholm og København.

0

Målet er å lage en eiendomsgigant som satser på hotelleiendommer. Disse skal eies langsiktig, opplyser Dagens Næringsliv (DN).

I fjor vår solgte Stordalen, mat­familien Johannson og klesfamilien Varner kjøpesenter-eiendommene i Sektor til finske Citycon for nesten 13 milliarder kroner. Det er i kjølvannet av dette at Stordalen og Varner bestemte seg for å veksle pengene inn i hotelleiendommer gjennom Strawberry Brothers. Ifølge DN var gevinsten av salget på én milliard kroner, som utgjør egenkapitalen i Strawberry Brothers.

Marius Varner forteller at samarbeidet med Stordalen i eiendomsselskapet Sektor ga mersmak.

– Vi liker Petter, og han er flink. Da han kom med ideen om å investere i sentrale hotelleiendommer, syntes vi det var en hyggelig invitasjon, sier Varner til DN.

Kilder med kjennskap til verdsettelse av hoteller, opplyser at Stordalens selskap Skyfall abs portefølje, som blant annet omfatter tre hoteller Stordalen kjøpte fra Asmund Haare i 2013, i tillegg til nyoppussede Hotel Christiania Teater i Oslo og hotellet knyttet til Friends Arena i Stockholm, antas å ha en markedsverdi på rundt seks milliarder kroner.

Strawberry Brothers-hotellene Globen i Stockholm og Royal Christiania i Oslo, som begge står foran massive oppgraderinger, ble kjøpt for totalt 3,3 milliarder kroner.

Royal Christiania, som allerede er Norges største hotell, vil få mer enn 800 rom når det etter en ombygging på to år vil åpne igjen i 2019. Stordalen og Varner investerer nærmere en milliard i forbindelse med oppgraderingen og utvidelsen av hotellet, som ble kjøpt mot slutten av 2015.

I tillegg eier Strawberry Brothers 40 prosent av et utbyggingsprosjekt på Solli Plass. Ambisjonen er også å kjøpe en sentral hotelleiendom i København innen utgangen av året.

Ifølge DN ønsker Strawberry Brothers å bygge opp en portefølje av sentrale, store hotelleiendommer i Oslo, Stockholm og København for syv milliarder kroner i løpet av få år.

Stordalens ambisjoner gjennom Skyfall er minst like store. Først på programmet er en utvidelse og totalrenovering av det uavhengige hotellet Skt. Petri i København, hvor Stordalen-selskapet allerede har kjøpt nabo­eiendommen for å kunne ta i bruk hele kvartalet som hotell.

– Når man skal ha tak i de beste objektene i de store byene jeg satser i, så er det beinhard konkurranse. Det er 30 til 40 aktører som konkurrerer. Vi har tatt store markeds­andeler de siste årene fordi vi har valgt å investere mye i hotelleiendommer. Der har vi et strategisk fortrinn overfor konkurrentene, som hverken har kapital eller anledning til å gå inn i eiendom, sier Stordalen.

Stordalen eier Skyfall ab gjennom Anker Properties, et selskap Stordalen eier direkte og som dermed ikke konsolideres med hotelldriften i Nordic Choice eller hans andre eiendomsselskap, Home Properties.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder