Sterk vekst i høstreiser

Kortere weekendreiser øker med over 65 prosent sammenlignet med i fjor. Reiselysten har aldri vært høyere, ifølge Ticket Feriereiser.

0

Til München øker for eksempel bestillingene med 229 prosent, viser den ferske bookingstatistikken fra Ticket.

München er trolig mest kjent for sin Oktoberfest – ølfestivalen over alle ølfestivaler – som i år arrangeres for 184 gang. Festivalen går av stabelen hvert år fra midten av september til og med den første mandagen i oktober.

Byen tiltrekker seg også mange fotballinteresserte, med Tysklands fremste fotballag FC Bayern München som kronjuvelen.

–  Flere og flere nordmenn vil reise på weekendreiser. I takt med at mange har besøkt Europas populære hovedsteder søker flere seg til andre reisemål. München er, med relativt kort flytid og behagelig klima, perfekt for noen dagers besøk, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser, i en pressemelding.

London er fortsatt på toppen over de mest populære weekendreisemålene, og har dessuten en bestillings-økning på drøyt 64 prosent. Nordmenn vil gjerne tilbringe noen dager i London og benytte seg av de gode mulighetene for shopping, restauranter og kultur. Snittprisen på reiser til London har også gått ned med 5,5 prosent sammenlignet med 2016. I tillegg er kursen på pundet på vei ned.

Polske storbyer er en annen trend i høst. Gdansk og Krakow er de mest bestilte polske storbyene, men det er Warszawa som øker mest. Den er hele 100 prosent opp fra i fjor. Severdigheter, shopping og det lave prisnivået gjør at Polen har blitt et veldig populært reisemål for nordmenn året rundt.

Hit reiser nordmenn i høst (fjoråret i parentes)

  1. London (2)
  2. Amsterdam (3)
  3. København (1)
  4. Stockholm (4)
  5. Paris (5)
  6. Manchester (10)
  7. Helsinki (6)
  8. Gdansk (19)
  9. Berlin (7)
  10. München (16)

Kilde: Ticket, weekendreiser høsten 2017, booket t o m 26 september

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.