Sterk norgesøkning for Airbnb

Siste året har antallet Airbnb-utleiere i Norge økt med hele 58 prosent, til mer enn 22 000.

0

Tallene kommer fra NHO Reiseliv, som er positivt innstilt til boligutleierens økning i det norske markedet, ikke minst fordi det reflekterer veksten i utenlands-besøket.

– Norsk reiseliv går godt om dagen, og det er en sterk økning i antallet utenlandske gjester. Veksten i tilbudet av overnattings-alternativer er derfor positivt for reiselivet, sier næringspolitisk fagsjef Ingjerd Sælid Gilhus i en kommentar til NRK om fenomenet.

Nyere forskning tyder også på at Airbnb bidrar til å øke turismen inn til Norge. Samtidig understreker Sælid Gilhus at tjenesten Airbnb representerer bør reguleres. Både av skattemessige hensyn og for å få en oversikt over hvor mange som faktisk bruker tjenesten.

Airbnb indikerte tidligere i år at de på internasjonalt nivå er villig til å diskutere sen regulering.

Del.

Om forfatteren

Bjørn Moholdt

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Kommentarer er stengt.

 • Om Oss

  TRAVELNEWS

  Travel News er en uavhengig og kritisk formidler av informasjon og kunnskap for alle deler av reiselivet. Vi konsentrerer oss om næringslivsjournalistikk og følger betalingsstrømmene i bransjen.

  Travel News formidler stoff om reisebyråer, fly, hotell, charter og turoperatører, rederier, leiebil og alt annet som har sin naturlige plass i reisebransjen.

 • TIPS OSS

  captcha

 • Flickr-Bilder